Novi kursevi

Novi kurs: Bezbednost na internetu - Nauči kako da se zaštitiš dok si onlajn

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Novi kurs: Bezbednost na internetu - Nauči kako da se zaštitiš dok si onlajn

Dragi Kampsteri,

Koje sve aktivnosti svakodnevno sprovodite na internetu? Verujemo da većina vas ima društvene mreže, kupuje preko interneta, plaća račune, gleda video zapise ili čita knjige onlajn. Šta god da radite, vi spadate u kategoriju korisnika interneta, za koje potencijalno postoji rizik da budu napadnuti od strane hakera i zlonamernih softvera. 

Svesni ste da živimo u eri interneta, te i da je laka dostupnost informacija koje su nam potrebne kako za svakodnevni život, tako i za akademski i naučni rad, ali i za profesionalno usavršavanje ogromna prednost, ali i potencijalno veliki nedostatak. Razmislite samo - ako su nama dostupne informacije o svemu što nas interesuje, da li su onda i naši podaci dostupni drugima? Odgovor je da mogu biti, u slučaju da vi sami to dozvolite usled needukacije u oblasti zaštite i bezbednosti.

Opasnosti koje vrebaju ne samo što vam mogu pokvariti pametne uređaje i računare, već mogu značajno i da ugroze vašu privatnost, lične podatke i bankovne račune. Ovo su bile loše vesti - dobra vest je da to ne mora da se dogodi ukoliko naučite kako da se zaštitite. Zato vam je Kampster pripremio novi kurs “Bezbednost na internetu”, koji će vas naučiti kako se to radi.

Na kursu “Bezbednost na internetu” saznaćete koje se informacije kriju u cookies (kolačićima) koje prihvatate, šta je ”phishing” napad i kako da prepoznate najkarakterističnije primere, umećete da prepoznate i primere aktivnosti “Ransomware” zlonamernog softvera (malvera). Takođe, upoznaćete se i sa Social engineering načinom manipulisanja radi zloupotrebe ličnih podataka, ali i Data leak napadima koji upravo nastaju zbog loše prakse zaštite podataka u onlajn okruženju. Kurs nudi niz saveta i alata za bezbedno surfovanje internetom, kao i obavljanje bankarskih transakcija. 

Sigurni smo da znate za izreku - bolje sprečiti nego lečiti. Ovaj kurs će vas upravo tome naučiti - kako da sprečite zlonamerne softvere da dođu do vaših privatnih podataka i brojeva bankarskih računara. 

Ključ je uvek u prevenciji, zar ne? “Vidimo se” na kursu.

 

PRIJAVITE SE

 

2021-12-07

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se:

Spremni ste za učenje? Ovo su najpopularniji Kampster kursevi: