Kampster vesti

VELIKO KAMPSTER ISTRAŽIVANJE: Šta nas „pokreće” ka napretku

Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

VELIKO KAMPSTER ISTRAŽIVANJE: Šta nas „pokreće” ka napretku

Šta je to što nas pokreće i održava u našim željama, namerama i ostvarivanju ciljeva? To je naravno motivacija. Tako jednostavno a tako komplikovano.

Svi mi nosimo jedinstvene motivacione pokretače, ali šta je to što nas neprestano gura napred, pruža nam snagu da se uspinjemo uz stepenice usavršavanja i otvara vrata novim saznanjima i mogućnostima? 

Veliko Kampster istraživanju sprovedenom na uzorku od 699 ispitanika imalo je ideju da pomogne u pronalaženju odgovora na ovo pitanje.

Većina ispitanika, tačnije 59,6%, navodi napredovanje u poslu kao ključni motiv za usavršavanje. Ovo oslikava sveprisutnu želju za profesionalnim rastom i sticanjem veština koje su relevantne za trenutne zahteve tržišta rada.

Za 34% ispitanika, motivacija za promenom posla je snažna. Ova grupa prepoznaje vrednost usavršavanja u sticanju novih perspektiva, izazova i proširenju horizonta karijere. Često, ova odluka proizlazi iz želje za većim zadovoljstvom poslom ili ostvarivanjem ličnih ambicija,  što dadatno govori o činjenici da formalno obrazovanje ne treba da bude ograničavajuća, već odskočna daska za dalji napredak. 

Fascinantnih 31,5% ispitanika izražava želju da usavršavanjem pripremi teren za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovaj podatak jasno ukazuje na rastući trend preduzetništva i prepoznavanje važnosti sticanja specifičnih veština potrebnih za vođenje uspešnog poslovanja.

Istraživanje jasno pokazije da je jedan od osnovnih pokretača u vezi sa poslom koji radimo, ili želimo da radimo. Da li je ovo i vaš glavni pokretač?

Ako jeste, izabereti kurs OVDE koji će vam pomoći na tom putu.

 

2024-03-19

Autor: Kampster Admin Kampster tim · Kampster d.o.o

Administrator Kampster zajednice.

Imate pitanja za Kampster? Javite se: